

ჩვენ შესახებ
.
.
.
კეთილი იყოს თქვენი მობრძანება ფრანგულ -ქართული უნივერსიტეტის (ფქუ) საიტზე!
ფქუ წარმოადგენს ფრანგული და ქართული უნივერსიტეტების კონსორციუმს, რომელიც 2018 წელს შეიქმნა, აკადემიური პროგრესისა და ქართულ-ფრანგული საუნივერსიტეტო თანამშრომლობის ხელშესაწყობად. ჩვენი აკადემიური პარტნიორების მეშვეობით ვთავაზობთ გაცვლით პროგრამებს, ორმაგი დიპლომის შესაძლებლობებსა და ინოვაციურ კვლევით პროექტებს.
ჩვენი პრიორიტეტული მიმართულებებია :

ვიდეო ჩანაწერი
მარიამი გვიზიარებს საკუთარ გამოცდილებას აღნიშნული საბაკალავრო პროგრამის შესახებ, რომელიც შექმნილია ევრი პარი-საკლესა და ივანე ჯავახიშვილის სახელობის თბილისის სახელმწიფო უნივერსიტეტებს შორის არსებული პარტნიორობის ფარგლებში.
ამ ვიდეოში ის განიხილავს ამ გამორჩეული პროგრამის უპირატესობებს, რომელიც აერთიანებს ტექნიკურ უნარებს, საერთაშორისო ხედვას და ორი განსხვავებული, მაგრამ ურთიერთშემავსებელი აკადემიური გარემოს გამოცდილებას. ეს არის შთამაგონებელი გამოცდილება ყველასთვის, ვისაც სურს საქართველოსა და საფრანგეთს შორის ამბიციური აკადემიური გზა განავითაროს.

ჩვენი პროგრამები
ტურიზმისა და კულტურული მემკვიდრეობის სამაგისტრო პროგრამა (ამჟამად შეჩერებული)
ტურიზმის აღნიშნული სამაგისტრო პროგრამა ხორციელდება ფრანგულ-ქართული უნივერსიტეტის ორმაგი პროგრამის ფარგლებში, რომლის მიზანიცაა როგორც მატერიალური, ასევე არამატერიალური კულტურული მემკვიდრეობის პოპულარიზაცია. ის გამიზნულია სტუდენტებისთვის, რომლებმაც მიიღეს ბაკალავრის…
მეღვინეობა და მევენახეობის სამაგისტრო პროგრამა
მიზნები აღნიშნული პროგრამა ამზადებს მევენახეობისა და მეღვინეობის ექსპერტებს თეორიისა და პრაქტიკის ასპექტების შერწყმით. სტუდენტები იძენენ დარგისათვის აუცილებელ შემდეგ უნარებს: ✅ ვენახის მართვა✅ ვინიფიკაციისა და ენოლოგიის…
კომპიუტერული მეცნიერებების ბაკალავრის პროგრამა
პროგრამის აღწერა პროგრამა სთავაზობს ინფორმატიკის პროფესიის საფუძვლების კომპლექსურ და სრულყოფილ სწავლებას, შემდეგი უნარების ჩამოსაყალიბებლად: ✅ პროგრამების შექმნა და განვითარება.✅ პროგრამირების ახალი ენების ცოდნა.✅ კომპიუტერული სისტემების…
აგრო-სასურსათო ტექნოლოგიების ბაკალავრის პროგრამა
საქართველოს ყველის წარმოებისა და რძის ტრანსფორმაციის გზით მიღებული სხვა პროდუქტების წარმოების დიდი ტრადიცია აქვს. თუმცა, ქვეყნის რძის მრეწველობის სექტორი მოდერნიზაციის პროცესს გადის და იზრდება მოთხოვნა…

ფოტოები
მეღვინეობა-მევენახეობის პროგრამის დიპლომების გადაცემა 14 აპრილი 2025
მონპელიეს აგრო ინსტიტუტისა და INRAE -ს ტრენინგი მეღვინეობაში 14 აპრილი 2025