მიზნები

აღნიშნული პროგრამა ამზადებს მევენახეობისა და მეღვინეობის ექსპერტებს თეორიისა და პრაქტიკის ასპექტების შერწყმით. სტუდენტები იძენენ დარგისათვის აუცილებელ შემდეგ უნარებს:

✅ ვენახის მართვა
✅ ვინიფიკაციისა და ენოლოგიის სხვადასხვა ტექნიკის ცოდნა.
✅ არომატებისა და შაქრიანობის ლაბორატორიული ანალიზი.
✅ ღვინის მარკეტინგისა და საერთაშორისო ბაზრის ცნობა.

პროგრამის მიზანია მომავალი ენოლოგების მომზადება, რომლებიც უპასუხებენ, როგორც ადგილობრივი, ასევე საერთაშორისო შრომითი ბაზრის მოთხოვნებს, რათა მათი დასაქმების შესაძლებლობები მაღალ ნიშნულზე იყოს პროგრამის დამთავრებისთანავე.

პროგრამის სტრუქტურა

პირველი სასწავლო წელი: სწავლება მიმდინარეობს საქართველოს ტექნიკურ უნივერსიტეტში (სტუ).
➤ სწავლება მიმდინარეობს ინგლისურად ქართველი და ფრანგი ლექტორების ჩართულობით.
➤ პარალელურად შესაძლებელია ფრნგული ენის კურსების გავლა.

მეორე წელი: კონკურსის საფუძველზე მოხდება 2 სტუდენტის შერჩევა, რომლებიც სწავლას გააგრძელებენ ევროპაში.
პირველი სემესტრი: სწავლება ევროპის ერთ-ერთ ქვეყანაში (გერმანია, ესპანეთი, იტალია ან პორტუგალია).
მეორე სემესტრი: სტაჟირება საფრანგეთში და სამაგისტრო ნაშრომზე მუშაობა მონპელიეს აგრო ინსტიტუტში.

დიპლომები

საქართველოს ტექნიკური უნივერსიტეტის მაგისტრის ხარისხის დიპლომი.
მონპელიეს აგრო ინსტიტუტის მაგისტრის ხარისხის დიპლომი.

ეს დიპლომები, გარკვეული პირობების გათავალისწინებით, სტუდენტებს აძლევენ საშუალებას სწავლა გააგრძელონ როგორც ევროპის, ასევე სხვა საერთაშორისო უმაღლეს სასწავლებლებში დოქტურანტურის საფეხურზე.

პროგრამის ხელმძღვანელები

პატრის ლალემანდი

პატრის ლალემანდი

როლი: სამაგისტრო პროგრამა ვინიფერას აკადემიური დირექტორი - მონპელიეს აგრო ინსტიტუტი

ელ.ფოსტა: patrice.lallemand@supagro.fr

ვაზისა და ღვინის მეცნიერებების სპეციალისტი, პატრის ლალემანი, მრავალი წლის განმავლობაში ასწავლიდა პროფესიულ უმაღლეს სასწავლებლებში, 2006 წელს იგი შეუერთდა აგრო მონპელიეს ინსტიტუტის გუნდს. როგორც Vinifera-ს პროგრამის აკადემიური დირექტორი, ის კოორდინაციას უწევს სხვადასხვა საგანმანათლებლო პროგრამებს, აწარმოებს ღვინის სენსორული ანალიზის მონიტორინგს და ორგანიზებას უწევს როგორც სტუდენტურ და საგანმანათლებლო მოგზაურობებს, ასევე სხვადასხვა ტრენინგებს დარგის მომავალი ექსპერტების მოსამზადებლად.

დავით მაღრაძე

დავით მაღრაძე

როლი: სოფლის მეურნეობის მეცნიერებათა და ბიოსისტემების ინჟინერიის ფაკულტეტის პროფესორი (სტუ)

ელ.ფოსტა: david.maghradze@gtu.ge

მევენახეობა-მეღვინეობის სპეციალისტი, დავით მაღრაძე, ჩართულია ვენახების მენეჯმენტის, ჯიშების შერჩევისა და ვაზის ბიოტექნოლოგიების სწავლებასა და კვლევაში. როგორც საქართველოს ტექნიკური უნივერსიტეტის პროფესორი და მოლეკულური გენეტიკის კონსულტანტი, იგი აქტიურად მონაწილეობს სტუდენტების ზოგად სასწავლო პროცესებსა და ღვინის ინოვაციური ინდუსტრიის სწავლებაში.

ვიდეო ჩანაწერი

×

პარტნიორი უნივერსიტეტები

  • მონპელის აგრო ინსტიტუტი - მონპელიე, საფრანგეთი
  • საქართველოს ტექნიკური უნივბერსიტეტი - თბილისი, საქართველო